MASLINOVO ULJE / MASLINICI

Obitelj Šabalja posebno je ponosna na svoje masline smještene na obiteljskom zemljištu, u mjestu Porat, nedaleko Malinske na otoku Krku, dok je dio maslina posađen u blizini hotela uz more. Trenutno postoji ukupno 350 stabala maslina, neke od starih naslijeđenih maslina i većina maslinika su novosađene masline prije oko 20 godina. Obilne proizvodnje daju sorte “Plominka”, “Leccino”, “Pendolino” čiji se plodovi ručno beru i obrađuju odmah na dan berbe i sklapaju. Mješavina ovog vrhunskog maslinovog ulja nagrađivana je na mnogim događanjima ocijenjene kvalitete. Maslinovo ulje nudi se isključivo gostima restorana Bracera i gostima Ville Margaret s gastronomskom ponudom najvišeg nivoa. U hotelskom restoranu maslinovo ulje ne ograničavamo samo na kušanje, već ga prodajemo gostima hotela na recepciji. Istodobno, maslinovo ulje bit će idealan suvenir i poklon za ponijeti iz Hrvatske.

POLJOPRIVREDA

Vrtovi se nalaze u Portu na otoku Krku, tik do hotela, tako da je prijevoz od vrta do stola bio brži. Kako bi gostima pružila najviše organske hrane, tvrtka koristi tradicionalne poljoprivredne prakse. To jamči visokokvalitetno povrće i začinsko bilje. Pojedinci postaju svjesni blagodati konzumiranja organskih i svježih proizvoda, sve više restorana koristi organske proizvode i svježe sastojke, dok osim što pratimo trendove, ionako imamo u praksi sijati svoje. Oduvijek.

Naše organsko povrće smješteno je na 8.000 m2, gdje proizvodimo visokokvalitetno maslinovo ulje iz vlastitih maslinika. Za potrebe restorana tu su i voće vlastite proizvodnje, bademi, lješnjaci, smokve (različite vrste), šipak, višnje, višnje, kaki. U sinergiji s restoranima brinemo da sezonske tikvice, patlidžani, zelena salata, poriluk, rajčica, batat, krumpir, celer, krastavci, paprika, kupus, sadnice bosiljka, mrkva …